Tandheelkunde

Poets jij braaf elke avond de tanden van jouw hond of kat? En gaat hij jaarlijks naar de dierenarts voor een gebitscontrole?
Grote kans dat je nee zult antwoorden op beide vragen. Toch blijft bij honden en katten, net als bij ons, het gebit niet vanzelf schoon en in goede conditie. Van alle honden en katten ouder dan 3 jaar heeft:
• 4 op de 5 honden last van gebitsproblemen
• 2 op de 3 katten last van gebitsproblemen

Standaard controle bij elk bezoek

Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Toch onderschat het merendeel van de baasjes de toestand van het gebit van hun huisdier. Een slechte adem, gele of bruine aanslag op de tanden of het laten staan van (hard) voedsel kunnen allemaal tekenen zijn van een gebitsprobleem. Bij elk bezoek van jouw hond of kat aan onze praktijk controleren we altijd even het gebit. Zo kunnen we gebitsproblemen tijdig opsporen en hopelijk zelfs voorkomen.

Mocht er toch iets aan de hand zijn met het gebit van je huisdier, dan hebben wij alles in huis om dat te verhelpen. Gebitsreinigingen en -extracties doen wij met grote regelmaat. 

Tandheelkunde voor honden en katten
Rody is inmiddels 8 jaar, geniet veel aanzien in mijn leefomgeving, maar vooral ook bij het hele team van Dierenarts aan de Amstel. Er is een persoonlijke band met hem en ik word heel prettig geadviseerd wat betreft voeding en gebitsonderhoud. Soms doen deze dames kleine behandelingen waarvoor zij bevoegd zijn, heel accuraat.
Mevrouw Poot, baasje van Rody