Röntgenfoto’s en echo’s

Soms is er een echo of een röntgenfoto van je huisdier nodig om een diagnose te stellen.

Röntgenfoto

Röntgenfoto’s worden gemaakt bij onze collega’s van Dierenartspraktijk Proosdijlanden in Abcoude, op slechts tien minuten rijden van Ouderkerk. Zij beschikken over een modern digitaal röntgenapparaat waarmee snel goede foto’s gemaakt kunnen worden. Als wij denken dat een röntgenfoto van je dier nodig is, dan zullen wij je naar hen verwijzen. De meeste foto’s kunnen gemaakt worden terwijl je huisdier wakker is. Maar soms kan het nodig zijn een lichte verdoving te geven. Dit doen we zodat je huisdier minder stress ervaart en er in één keer een goede, niet bewogen foto gemaakt kan worden. De röntgenfoto wordt via de e-mail naar ons gestuurd en wij bespreken binnen 24 uur met jou de uitslag en het behandelplan.

Echo

Soms halen we meer informatie uit een echo dan uit een röntgenfoto. Hiervoor hoeft je huisdier nooit onder narcose. De echo wordt uitgevoerd door dierenarts Rino van der Waarden, die zich toegelegd heeft op het maken van echo’s. Het maken van echo’s vindt plaats bij ons op de praktijk.

Bij het maken van de echo mag je aanwezig blijven en Rino legt gaandeweg het onderzoek uit wat hij onderzoekt en wat hij ziet. Na afloop bespreken wij de uitslag en het behandelplan met jou.