Puppyconsultatiebureau

“Wanneer moet hij ook al weer ontwormd worden?”
“Hij eet niet zoveel als op de verpakking staat, is dat erg?”
“Hij plast telkens in huis nadat we thuiskomen van het uitlaten!”
“Heeft hij eigenlijk vlooien? Hoe kan ik dat zien?”
“Hij blijft maar in onze voeten bijten, hoe stop ik dit?”
“Zal ik nou wel of niet een verzekering afsluiten?”

Ook al heb je jezelf van te voren goed geïnformeerd en ingelezen, in de praktijk kunnen dingen anders lopen. En komen er vragen op over je nieuwe pup in huis. Zelfs als je al eerder een hond gehad hebt, zal dit pupje je laten zien dat hij echt heel anders is dan zijn voorganger. Een andere aanpak is nodig. Daarom hebben wij het puppyconsultatiebureau in het leven geroepen. Samen met jou volgen wij het eerste levensjaar van jouw pup nauwlettend.

Wat houdt het in?

Het puppyconsultatiebureau houdt in dat je, naast de bezoekjes aan de dierenarts voor de vaccinaties, nog eens vijf keer extra bij de assistente langskomt. We plannen deze bezoeken, die elk een half uur duren, zoveel mogelijk in bij dezelfde assistente. De afspraken worden als volgt gepland:
• op 12 weken, aansluitend aan de vaccinatie
• op 4 maanden
• op 6 maanden
• op 9 maanden
• op 12 maanden, aansluitend aan de vaccinatie

Bij elk bezoek kijken we je hond helemaal na. We bespreken zijn voeding, gedrag en natuurlijk kun je alle vragen stellen die je zelf hebt. Met behulp van een checklist lopen we alle belangrijke punten na, zoals het ontwormingsschema, welke voeding en hoeveel, het zindelijk worden, de voor- en nadelen van sterilisatie of castratie, wel of niet verzekeren, en ga zo maar door. Door het lichamelijk onderzoek leert je hond dat er wel eens aan zijn oortjes en poten gezeten wordt. Dat we af en toe zijn gebit willen zien, en dat er aan dit alles helemaal niks engs is. Sterker nog: dat het best gezellig is bij de dierenarts en dat er nog een koekje te krijgen is ook!

Eerste levensjaar is belangrijk

In zijn eerste levensjaar maakt je pup enorme ontwikkelingen door: op lichamelijk vlak met het wisselen van het gebit, het geslachtsrijp worden, groeien en het krijgen van een volwassen vacht. Op geestelijk vlak verandert er ook van alles: eerst zindelijk worden, sociale omgangsvormen met mensen en andere dieren leren, leren luisteren. En dan komt ook nog eens de puberteit voorbij: hij zal kijken waar de grenzen liggen, de rangorde bepalen, en ga zo maar door.

In dit eerste jaar wordt de basis gelegd voor wat voor soort hond je daarna in huis zult hebben. Wij helpen je graag mee om die basis goed neer te zetten.

Wat zijn de voordelen?

Je kunt bij ons terecht voor ál je vragen over je hond. Dus niet alleen op het medische gebied; ook van gedrag, voeding en opvoeding weten wij heel veel.

Doordat je hond regelmatig helemaal gecontroleerd wordt, kunnen we medische problemen op tijd ontdekken en behandelen of zelfs voorkomen. Ook gedragsproblemen kunnen we op tijd herkennen en indien nodig bijsturen.

Na een jaar heb jij een hond die het leuk vindt om naar de dierenarts te gaan – hij gaat een koekje krijgen! Hij vindt het dan ook heel normaal dat de tafel beweegt of dat er een vreemd persoon aan zijn oortjes zit of de tanden wil bekijken. Uit onze ervaring blijkt dat honden die hebben meegedaan aan ons puppyconsultatiebureau veel relaxter binnen komen dan honden die ons als pup niet zo vaak gezien hebben. Dit is niet alleen prettig voor jouw hond, maar ook voor jou én voor ons! Sterker nog: dat het best gezellig is bij de dierenarts en dat er nog een koekje te krijgen is ook!

Samengevat houdt het puppyconsultatiebureau het volgende in:

  • In totaal vijf bezoeken (elk half uur) bij de assistente als je pup 12 weken is, 4 maanden, 6 maanden, 9 maanden en 12 maanden.
  • Je hond wordt bij elk bezoek helemaal nagekeken.
  • Je krijgt advies en antwoord op al je vragen.
  • Je hond leert dat het leuk is om naar de dierenarts te gaan.
Ja! ik wil ook langskomen met mijn pup!

Met je pup langskomen kan en mag!
Want het puppyconsultatiebureau is er voor alle pupeigenaren. Je hoeft geen klant bij ons te zijn om langs te komen, en je kunt op elk moment instappen. Dus ook als jouw hond al ouder is dan 12 weken. Bel of e-mail ons en we plannen meteen de eerste afspraak voor je in.

Wat kost dit alles?

Jij bepaalt zelf wat jij het waard vindt!
Aan het einde van het jaar mag je een zelf te bepalen bedrag geven voor alle bezoekjes aan het consultatiebureau. Dit bedrag gaat direct naar de assistente die jou het hele jaar heeft begeleid.