Operaties

Een operatie is een ingrijpende gebeurtenis, maar soms ontkom je er niet aan. Of het nou om een relatief eenvoudige castratie of om een specialistische orthopedische ingreep gaat: je huisdier moet onder narcose en dat is altijd spannend, voor jou én je dier. Daarom vinden wij het heel belangrijk om alles rondom een operatie open en duidelijk met je door te spreken. Als je weet wat er gaat gebeuren en welke risico’s er (kunnen) zijn, zal een deel van de spanning wegvallen.

Opereren: ja of nee?

Samen met jou bespreken we of een operatie de juiste keuze is voor je huisdier: wat zijn de risico’s, wat zijn de voordelen, zijn er alternatieven? Maar ook: wat kun je verwachten van de operatie en de periode erna? Allemaal belangrijke vragen waarvoor we uitgebreid de tijd nemen. Want jij bent degene die uiteindelijk de beslissing neemt voor jouw dier, en dat wil je zorgvuldig doen.

Zorgvuldige operaties en goede nazorg

Duidelijke kostenschatting vooraf

Opereren kost geld. Vooraf maken wij op verzoek een duidelijke kostenschatting. Mocht tijdens de ingreep blijken dat de kosten wellicht hoger uit gaan vallen, dan proberen we dat altijd met jou te overleggen.

Heb je een verzekering voor je dier afgesloten? Kijk dan in je polis na welke kosten wel en niet gedekt worden. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Je huisdier hoeft niet alleen te zijn

Wij bieden je de mogelijkheid om bij je huisdier te blijven als hij gaat slapen. Je hoeft bij ons je huisdier dus niet bij de balie af te geven en maar te hopen dat het goed met hem gaat. Sterker nog, het is heel vaak mogelijk om ook bij je maatje te zijn als hij weer wakker wordt uit de narcose! Onze honden- en kattenopname zijn hier speciaal op ingericht.

Kun je zelf niet bij je huisdier blijven? Dan zorgen wij dat het hem aan niks ontbreekt en houden we je op de hoogte hoe het met hem gaat. Je mag hem zo snel als mogelijk weer lekker mee naar huis nemen.

Veilige narcose en prettige nazorg

Wij werken met de veiligste narcosemiddelen en schenken tijdens en na de operatie veel aandacht aan warmte en extra zuurstof. Je huisdier loopt hierdoor niet alleen minder risico tijdens de operatie, maar wordt ook ná de ingreep sneller en prettiger wakker.

Aandacht door kleinschaligheid

Per dag worden er altijd maar een paar dieren geopereerd. Zo kunnen we alle aandacht geven aan jouw huisdier. Tijdens het verblijf van je dier bij ons verzorgen wij jouw huisdier alsof het ons eigen maatje is.