Alleen in de maand november: sterilisatie en castratie voor katten met extra voordeel!

  • 10 % korting op de sterilisatie / castratie
  • kortingsbon van € 7,50 op uw volgende aankoop van Hill’s VetEssentials Young Adult
  • Gratis gewichtscontrole met voedingsadvies na 3 maanden

Jaarlijks worden er vele katten naar het asiel gebracht omdat ze ergens zijn achtergelaten, of omdat hun baasje niet meer voor ze kan zorgen. De asielen hebben zoveel katten, dat ze niet allemaal herplaatst kunnen worden. Het is dus van groot belang om te voorkomen dat uw kat een nestje krijgt /verwekt wat niet gewenst is. Door uw poes of kater te laten castreren / steriliseren, helpt u dit probleem te verminderen. November is de maand van de sterilisatie en castratie voor katten. In de gehele maand november ontvangt u 10% korting op de sterilisatie of castratie van uw kat!

Wanneer en waarom moet ik mijn kater laten castreren?
Katers kunnen het beste gecastreerd worden op een leeftijd van zes maanden. Castratie verkleint de kans op sproeigedrag in huis, wat hij doet om zijn territorium af te bakenen. Een gecastreerde kater vecht minder met andere katers en is geneigd meer thuis te blijven dan een niet gecastreerde kater.  Als katten elkaar verwonden tijden een gevecht kunnen ze besmettelijke ziektes op elkaar overbrengen en lelijke ontstekingen (abcessen) veroorzaken.

Wanneer en waarom moet ik mijn poes laten steriliseren?
Poezen worden gesteriliseerd  om ongewenste kittens te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat poezen op latere leeftijd melkkliertumoren ontwikkelen. Bij deze ingreep worden de  eierstokken en heel soms de baarmoeder verwijderd.  De beste tijd om een poes te laten steriliseren is op een leeftijd van ongeveer zes maanden; rond die leeftijd is het gezondheidsvoordeel het grootst. Het is een fabeltje dat het beter is voor de kat om eerst een nestje gehad te hebben! De operatie heeft geen nadelige gevolgen en vermindert de stress die het geeft als uw poes krols wordt. Niet gesteriliseerde poezen worden namelijk elke 3 weken krols en miauwen daarbij luid om katers te lokken. Een krolse poes kan voor veel overlast zorgen in huis.

Heeft het gevolgen als ik mijn poes of kater laat steriliseren/castreren?
De hormoonbalans verandert door een sterilisatie of castratie. Dit is van invloed op het eetgedrag en de energiebehoefte van de kat. Hier moet rekening mee gehouden worden, anders kan uw kat overgewicht ontwikkelen. In de eerste maanden na de operatie heeft de kat de neiging om meer te eten, terwijl zijn/haar energiebehoefte met ongeveer 30% is afgenomen. Dikke katten hebben een verhoogd risico op suikerziekte en meer last van gewrichtsproblemen.

Het is daarom erg belangrijk om het voer aan te passen aan de veranderde energiebehoefte van uw kat. Na de operatie is het verstandig om over te schakelen van een voer met veel energie (zeer geschikt voor jonge groeiende kittens) naar een voer met een lager energie gehalte. Een zeer geschikt voer met exact de juiste hoeveelheid calorieën is Hill’s VetEssentials Young Adult. Deze voeding is speciaal ontwikkeld voor jonge katten die gesteriliseerd/gecastreerd zijn.

Omdat gesteriliseerde poezen en gecastreerde katers meer vet en minder spieren opbouwen dan niet-gesteriliseerde poezen en niet-gecastreerde katers, bevat VetEssentials een unieke gewichtscontroleformule met lysine en L-carnitine die helpen vet te verbranden en spieren op te bouwen. Tijdens onze sterilisatie en castratie actiemaand krijgt u na de operatie gratis een zak Hill’s VetEssentials Young Adult  van 250 gram en een kortingsbon van 7,50 euro op de aankoop van uw volgende zak Young Adult.

Omdat de meeste katten in het eerste half jaar na de operatie ongemerkt teveel aankomen, bieden wij u nu ook een gratis gewichtsconsult en voedingsadvies na 3 maanden aan. Hierbij zal gecontroleerd worden of uw kat nog op zijn/haar ideale gewicht zit en zal berekend worden hoeveel voer uw kat nodig heeft om een gezond gewicht te behouden of te behalen.