KLIK HIER VOOR DE SENIOR-VRAGENLIJST, VUL DEZE IN EN NEEM HEM MEE NAAR UW AFSPRAAK.

De maand mei staat in het teken van het oudere huisdier. Ouderdom is geen ziekte, maar kan wel gepaard gaan met zekere gebreken. Veel mensen zijn geneigd het trager en stijver worden, het afvallen en het minder (of soms juist meer) eten van hun huisdier te verklaren met de redenering ‘hij wordt een dagje ouder’ en het maar voor lief te nemen. Eigenlijk is dit zonde. Veel gebreken zijn namelijk goed te behandelen en uw hond of kat kan, zeker als deze gebreken in een vroeg stadium ontdekt worden, een stuk langer én gezonder leven als u op tijd ingrijpt! Juist voor deze groep huisdieren organiseren wij de seniorenmaand.

Huisdieren hebben een kortere levensverwachting dan mensen. Een kat is vanaf de leeftijd van 11 jaar al senior te noemen. Bij honden, afhankelijk van het gewicht, begint de seniorfase vanaf ongeveer 6 a 7 jaar. Grote honden worden sneller oud dan kleine honden.

Er zijn heel wat ouderdomsgerelateerde aandoeningen die wij regelmatig op de praktijk zien. Veel voorkomende aandoeningen zijn gewrichtsproblemen, nierproblemen, gebitsproblemen en hormonale afwijkingen zoals schildklieraandoeningen en diabetes.

Veel van deze aandoeningen verlopen in het beginstadium zonder symptomen; zo kan uw kat of hond al 75% van de nierfunctie verloren zijn voordat het u begint op te vallen dat hij of zij meer drinkt en plast dan vroeger. Ook laten veel dieren niet merken dat ze pijn en ongemak ervaren, en zijn mensen geneigd het trager en minder vrolijk worden van hun huisdier te wijten aan ‘ouderdom’. Hierdoor wordt een probleem vaak pas ontdekt op het moment dat de aandoening in een vergevorderd stadium is.

Hierdoor zijn de behandelmogelijkheden en de levensverwachting van uw huisdier beperkter dan wanneer de aandoening in een vroeg stadium was ontdekt. Heel zonde eigenlijk, want de meeste ouderdomsziekten zijn goed te behandelen met medicijnen en dieetvoeding, waardoor het leven van uw hond of kat aanzienlijk verlengd en veraangenaamd kan worden.

Een regelmatige, uitgebreide seniorcheck is daarom erg zinnig om ouderdomsaandoeningen in een vroeg stadium te ontdekken. Naast een lichamelijk onderzoek, waaruit wij veel informatie kunnen halen, is een urine- en bloedonderzoek ook aangewezen: deze onderzoeken geven inzicht in het functioneren van bepaalde organen, en dat is informatie die niet op een andere manier te verkrijgen is.

In het gunstige geval dat er bij uw huisdier geen afwijkingen worden vastgesteld, dan bieden de testuitslagen een goede basis voor de toekomst: hoe meer uitslagen wij van uw huisdier hebben, hoe beter wij ons een beeld kunnen vormen van zijn of haar uitgangsbloedwaarden. Hierdoor kunnen wij, bij slechts geringe afwijkingen, eerder constateren wanneer het onverhoopt toch de verkeerde kant op gaat. Daarnaast biedt een gunstige uitslag natuurlijk geruststelling: uw huisdier heeft op dit moment niets onder de leden, geen zorgen!

Wat bieden wij?

Een seniorencheck door de dierenarts:

 • uitgebreid lichamelijk onderzoek (oren, ogen, gebit, hart/longen, gewrichten, bultjes, gewicht)
 • urine onderzoek (eiwit, glucose, soortelijk gewicht, pH, sediment, rode/witte bloedcellen)
 • bloedonderzoek (eiwitten/glucose/leverwaarden/nierwaarden en bij kat schildklierwaarde)

Indien gewenst/geadviseerd, in aansluiting op de seniorencheck:

 • gratis adviesconsult door de paraveterinair
 • kortingen tot 40% op voedingen
 • korting van 10% op gebitsbehandelingen, röntgenfoto’s en biopten

Tot slot organiseren we een prijsvraag waarmee u een gratis zak voeding, specifiek afgestemd op de behoefte van uw huisdier, kunt winnen!

Hoe gaat de seniorcheck in zijn werk?

 • Maak een afspraak via telefoonnummer 030-4963131 of kom langs aan de balie
 • Neem een ochtendplasje van uw huisdier mee naar de afspraak
 • Vul de senior-vragenlijst in (verkrijgbaar aan de balie of via de link bovenaan dit bericht) en neem deze ingevuld mee naar de afspraak
 • De dierenarts kijkt uw huisdier uitgebreid na en neemt bloed af.
 • Na ca 15-20 minuten worden de uitslagen van lichamelijk onderzoek, urine- en bloedonderzoek met u besproken
 • Afhankelijk van de uitslagen krijgt u een gratis adviesconsult bij de paraveterinair, een dieetadvies of behandeladvies aangeboden, waarop u kortingen van 10 tot 40% kunt krijgen
 • Dit alles wordt netjes op papier aan u mee naar huis gegeven zodat u alles nog eens rustig na kunt lezen.

De seniorcheck bieden wij in de maand mei tegen een sterk gereduceerd tarief aan:
– voor een hond betaalt u nu geen 117,40, maar slechts 79,95!
– voor een kat betaalt u nu geen 159,65, maar slechts 122,20!