Voor velen staat de vakantie alweer voor de deur. Voor de hond of kat betekent dit vaak ook een vakantie: ofwel mee met het baasje, ofwel uit logeren bij een kennel of pension. In beide gevallen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

Buitenland
Als uw hond of kat de grens over gaat (al is het naar België of Duitsland), dan moet uw huisdier voldoen aan een aantal eisen. Binnen de EU zijn dat:

– een officieel Europees dierenpaspoort
– een geregistreerde chip (een tatoeage wordt niet meer erkend)
– een enting tegen rabiës (hondsdolheid) die minimaal 21 dagen van tevoren gegeven is en niet ouder is dan 3 jaar.

De precieze eisen per land  binnen de EU vindt u hier en de eisen per land buiten de EU vindt u hier.

Naast deze eisen is het erg verstandig uw huisdier te beschermen tegen aandoeningen die in het buitenland voorkomen en dodelijk kunnen zijn voor uw huisdier. Denkt u bijvoorbeeld aan een goede tekenbescherming en wormbestrijding met de juiste middelen. Wij adviseren daarom het gebruik van de Scalibor tekenband en Milbemax ontwormingstabletten. Hiermee kunt u op een simpele manier een hoop ellende voorkomen! Op deze pagina vindt u meer informatie over dierziektes in het buitenland en de preventie ervan. Onze assistentes geven graag een advies op maat; bel ons of kom langs aan de balie!

Pension/Kennel
Als u uw hond of kat gedurende de zomer onder wilt brengen in een pension of kennel, dan is het belangrijk dat u hier op tijd een plekje reserveert. Ook dient u zich goed op de hoogte stellen van de eisen die het pension of de kennel stelt: welke (aanvullende) entingen zijn verplicht en wanneer moeten ze gegeven worden?

In pensions en kennels zitten veel dieren bij elkaar en wisselt de populatie erg; een beetje vergelijkbaar met een kinderdagverblijf. Net als op een kinderdagverblijf komen er veel onderlinge besmettingen voor, waardoor uw huisdier een iets grotere kans loopt op dierziektes zoals niesziekte, kennelhoest en wormbesmettingen.

Ongeacht of het pension of de kennel entingen verplicht stelt, adviseren wij daarom altijd uw huisdier extra te enten om uw huisdier een optimale bescherming te bieden. Ook is het te adviseren uw huisdier bij thuiskomst uit het pension te ontwormen en 3 weken later nogmaals. Bel ons of kom langs voor meer informatie; wij kunnen u een advies op maat geven!