Deze maand = gebitsmaand

Heb jij een tandenborstel voor jouw hond of kat? Waarschijnlijk niet.
Maar wist je dat van alle honden en katten ouder dan 3 jaar:
• 4 op de 5 honden last heeft van gebitsproblemen
• 2 op de 3 katten last heeft van gebitsproblemen?

Dus ook jouw hond of kat zou er mee te maken kunnen krijgen. Net als bij andere gezondheidsaspecten, geldt ook hier dat voorkomen beter is dan genezen. Laat daarom regelmatig de tanden controleren.

Gratis gebitscontrole

In de maand februari geven wij extra aandacht aan het gebit van je dier. Tijdens elk bezoek aan onze praktijk kijken we altijd al even, maar loop gerust bij ons binnen voor een GRATIS gebitscontrole van je hond of kat.

Waarom gebitscontrole?
Tandplaque en tandsteen zorgen voor een ontsteking van het tandvlees. Daardoor ontstaan zwelling, roodheid en pijn, en het tandvlees kan gemakkelijk gaan bloeden. Als deze ontsteking zich uitbreidt naar de dieper gelegen weefsels, ontstaat er een ruimte tussen het tandvlees en de tanden of kiezen. Deze ruimtes vullen zich met bacteriën en voedselresten die het ontstekingsproces verergeren. Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen.

Toch onderschat het merendeel van de baasjes de toestand van het gebit van hun huisdier. Een slechte adem, gele of bruine aanslag op de tanden, of het laten staan van (hard) voedsel kunnen allemaal tekenen zijn van een gebitsprobleem. Op deze site is meer informatie te vinden over het gebit van hond en kat.

Ook Dierenarts Aan de Amstel doet dit jaar weer mee aan de landelijke actiemaand van de gebitscontrole. 

De GRATIS gebitscontrole bevat:

  • Een beoordeling van het gebit
  • Tips en adviezen voor onderhoud van het gebit
  • Een goodiebag vol leuke spulletjes
  • 10% korting op een gebitsbehandeling, mocht je dier dat nodig hebben

Maak nu jouw afspraak:

Bel ons op 020 – 496 31 31 of stuur een mail naar: info@dierenartsaandeamstel.nl