Alles voor jouw puppy

Je wil heel graag een nieuw hondje kopen. Een nieuw gezinslid erbij. En je hebt gekozen voor een puppy.

Je wil vooral een lief en gezond pupje. Omdat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn om aan een hondje te komen én omdat er meer bij komt kijken dan alleen de aanschaf van een pupje, kun je bij ons terecht. Wij bieden advies en informatie voordat je een pup koopt met aankoopbegeleiding.

Zodra je hondje bij jou thuis is, kun je bij ons langskomen bij het puppyconsultatiebureau. Daar geven we advies en ondersteuning tijdens het eerste levensjaar. Zodat je er in die eerste drukke periode niet alleen voor staat en jouw pup de beste start krijgt die je kunt wensen.

Wil jij je net gekochte pup laten keuren?
Dat kan – en het is nog gratis ook!
Puppy begeleiding

Aankoopbegeleiding

Er gaat een nieuw gezinslid komen. Maar waar begin je? Moet je kiezen voor een rashond? Of juist een vuilnisbakkie? En waar koop je een puppy? Marktplaats? Asiel? Of een straathond via een stichting uit het buitenland? Hoe herken je een broodfokker?

Door vooraf jezelf heel goed te (laten) informeren, kan veel verdriet achteraf voorkomen worden. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het uitzoeken van een pup. Ook kunnen wij je wijzen op de valkuilen waar je in kunt vallen als je op zoek bent. Wij kunnen bijvoorbeeld meekijken naar een advertentie die je gezien hebt.

Preventieve zorg

Wij zijn er natuurlijk voor je als er wat mankeert aan je pup. Maar wij vinden het belangrijker om samen met jou ervoor te zorgen dat hij niet ziek wordt. Een goed begin is namelijk écht het halve werk.

Puppy begeleiding

Meer weten?

Wil je meer weten over ons puppyconsultatiebureau? Je kunt hier een uitgebreide beschrijving vinden.

Puppyconsultatiebureau

Als baasje van een kleine pup kun je voor heel wat vragen komen te staan. Vragen over voeding, gedrag, gezondheid.

In het eerste jaar gebeurt er veel met jouw pup: hij groeit op, wordt zindelijk, leert sociale omgangsvormen en nog veel meer. Dit eerste jaar is bepalend voor wat voor soort hond je daarna in huis hebt. Het is dus belangrijk juist dit eerste jaar goed te begeleiden.

Voor alle vragen en ondersteuning kun je terecht bij ons puppyconsultatiebureau. We zien je in dit eerste levensjaar 5 keer een half uur. Zo volgen we samen de ontwikkeling van je pup en geven je raad en tips over zaken waar je tegenaan loopt.

Kosten

Jij bepaalt zelf wat jij het waard vindt!
Aan het einde van het jaar, bij het laatste bezoek, mag je een zelf te bepalen bedrag geven voor alle bezoekjes aan het consultatiebureau. Dit bedrag gaat direct naar de assistente die jou het hele jaar heeft begeleid.

Samengevat houdt het puppyconsultatiebureau het volgende in:

  • In totaal vijf bezoeken (elk half uur) bij de assistente als je pup 12 weken is, 4 maanden, 6 maanden, 9 maanden en 12 maanden.
  • Je hond wordt bij elk bezoek helemaal nagekeken.
  • Je krijgt advies en antwoord op al je vragen.
  • Je hond leert dat het leuk is om naar de dierenarts te gaan.