Aanvraag videoconsult

Vanuit je eigen vertrouwde omgeving kun je je vraag over je huisdier stellen aan de dierenarts, die via een videoverbinding mee kan kijken naar jouw huisdier. Je ontvangt advies van je dierenarts zonder dat je direct met je huisdier naar de praktijk hoeft te komen. Geen stress en geen gereis!

Een videoconsult kost 25 euro. Om een afspraak in te plannen, bel je onze praktijk. We reserveren dan een tijd in de agenda, en noteren op welke manier we gaan videobellen met jou: je kunt kiezen uit Whatsapp, Skype of Facetime. Vervolgens sturen wij jou een betaalverzoek. Is het bedrag betaald, dan is de afspraak definitief en neemt de dierenarts op de afgesproken dag en tijd contact met je op.

Twijfel je of jouw vraag geschikt is voor een videoconsult? Bel ons dan even: dit kan de assistente aan de telefoon vaak wel inschatten. Je kunt ons bellen op: 020 – 496 31 31.

Ja, ik wil een afspraak maken!

Puppy begeleiding
Puppy begeleiding

Voor welke vragen is zo’n videoconsult geschikt?

Je zult begrijpen dat een videoconsult geen volledige vervanging kan zijn van een gewoon consult. We kunnen je huisdier namelijk niet met onze eigen handen onderzoeken en we kunnen geen vervolgonderzoeken zoals bloedonderzoek doen om een diagnose te stellen. Maar in veel gevallen kunnen we jou en je huisdier toch helpen.

Het kan zijn dat we je gerust kunnen stellen: dat er niks aan de hand is of dat je het best even aan kunt kijken. Het kan ook zijn dat we je adviseren wat urine of ontlasting langs te brengen bij ons of je eigen dierenarts, of dat we je aanbieden bepaalde medicijnen op te komen halen op de praktijk of bij je eigen dierenarts. Het kan echter ook zijn dat we je toch adviseren een afspraak te maken bij ons of je eigen dierenarts. Mocht je vervolgens een afspraak maken bij ons, dan rekenen we een herhalingsconsult in plaats van een eerste consult, zodat je €7,50 bespaart.